Hívj most: +36303270337

FőoldalKapcsolatWeboldal keresőoptimaizálásaRólunk MENÜ

Google Keresőoptimalizálás

Tudd meg hogyan működik

A keresőoptimalizálás és a mobil elérhetőség közti kapcsolat

keresőoptimalizálás mobilra 1 A mobil platform fontos része a keresőoptimalizálásnak

Sokan nem is hinnék, hogy a mobil elérhetőség és a keresőoptimalizálás között egyértelműen összefüggés mutatható ki. A keresőoptimalizálás során napjainkban már rendkívül fontos, hogy a weboldal rendelkezzen mobil verzióval, a munka csak így lehet teljesen sikeres. Ilyenkor valószínűleg felmerülhet az emberben a kérdés, hogy rendben van, de miért?

Manapság elég szétnézni egy kávézóban, az utcán, esetleg bármelyik tömegközlekedési eszközön, mindenki az okostelefonjával van elfoglalva. Az emberek már az őket érdeklő dolgokat is sokszor a mobilon keresztül keresik meg az interneten, a mobil verzión keresztül néznek meg ajánlatokat, ez a fejlődés pedig egyértelműen folyamatos, persze lehet, hogy a konkrét vásárlást már számítógépről fogják elvégezni, de lehet, hogy azt is a mobiltelefonról. De manapság talán már ennél is komolyabb a helyzet és többet nézelődnek az emberek a mobiltelefonon, mint a számítógépen.

keresőoptimalizálás mobilra 2 Fontos, hogy a weboldal minden eszközön megfelelően jelenjen meg

A keresőoptimalizálás szempontjából ez egyértelműen fontos tényező. A New York Times elvégzett egy kutatást, mely szerint egy oldal betöltődésére nem szeretnek sokat várni a böngésző emberek, pedig a weboldalak lassabban tudnak betöltődni a mobiltelefonon, mint például egy számítógépen. Éppen ezért a keresőoptimalizálás szempontjából a weboldal gyorsasága is sokat számít, hiszen nem kívánja az embereket váratni a Google sem, főleg, ha a keresett információt egy jóval gyorsabb weboldalon is meg lehet találni. Így érdemes egy weboldalt mobilra is optimalizálni, hiszen azon már általában egy szűkebb tartalom fog szerepelni, ezért az okostelefonon már egy gyorsabb változat fog megjelenni.

Arra viszont fontos odafigyelni, hogy nem reszponzív szerkezetű az összes mobil verziós weboldal. A reszponzív szerkezet egy olyan módja az elrendezésnek, amely optimalizálni tudja grafikailag is a weboldalt, felhasználóbaráttá és gyorssá teszi azt, attól függetlenül, hogy az érdeklődő számítógépről vagy mobilról nézi-e a weboldalt. Egy weboldalnak lehet külön okostelefonokra optimalizált változata is, de lehet reszponzív megjelenítésű is, amely lényegében egyszerűbb megoldás is. Azt már természetesen mindenkinek magának kell kiválasztania, hogy melyik megoldás tetszik a legjobban, a legfontosabb leginkább az, hogy a weboldal mobil platformon is elérhető és gyors legyen, ez rendkívül fontos a keresőoptimalizálás szempontjából. A tartalmakról sem szabad azonban megfeledkezni, hiszen a mobil változatnál is jelen kell lennie a megfelelő és szükséges tartalomnak, viszont sokkal rövidebben, és mégis csábítóbban. A képeket a megfelelő méretre kell beállítani, hogy a mobiltelefonon is teljesen felhasználóbarát weboldal jöhessen létre.

SEO Cikkek