Hívj most: +36303270337

FőoldalKapcsolatWeboldal keresőoptimaizálásaRólunk MENÜ

Google Keresőoptimalizálás

Tudd meg hogyan működik

Karakterszámlálás a keresőoptimalizálás folyamatában

keresőoptimalizálás karakterek Lényeges a karakterek száma

Valószínűleg mindenkiben azonnal felmerül a kérdés, hogy a keresőoptimalizálás esetén miért is van szükség bármilyen karakterszámláló eszközre. Természetesen egyáltalán nem mondhatjuk azt, hogy a számok tudománya lenne a keresőoptimalizálás, hiszen olyan mértékben összetett a Google algoritmusa, hogy nem feltétlenül tükrözi néhány számadat a valóságot. Ennek ellenére mégis vannak olyan területek a keresőoptimalizálás során, amelyek esetében a számok igencsak fontosak, ez a terület pedig a tartalomfejlesztés. A tartalomfejlesztés az elmúlt évek során rendkívül fontos lett a google keresőoptimalizálás szempontjából, amely a Google folyamatos algoritmusfejlődésének eredménye. Ezzel kapcsolatban esettanulmányok és tesztek készültek, hogy megtudják milyen mértékben és hogyan segítik elő a növekedést egy weboldal organikus forgalmában.

Hogy miért is annyira fontos a karakterek száma? Nos SerpIQ készítette el a legfontosabb tanulmányt, amelyben a vizsgálat tárgya az volt, hogy milyen mennyiségben tartalmaznak szöveges tartalmat a találati lista első részében szereplő weboldalak. Természetesen kétségbe vonható az összefüggés, de lényegében bizonyított a nagy számok törvénye szerint, hogy szorosan összefügg egy weboldal szöveges tartalmának mennyisége és a találati listán elfoglalt pozíciója. A kutatás során az angol nyelvterületre koncentráltak, egy nyelvterület minél nagyobb, az első oldalra annál nehezebb bekerülni. Természetesen sokkal nagyobbak a keresések is az angoloknál, de ha nem kerül az első oldalra egy weboldal, az organikus versenyben biztosan el fog vérezni.

A vizsgálat szerint átlagban 2400 szót lehet találni azokon a weboldalakon, amelyek az első oldalon helyezkednek el. Ezt átszámolva, a magyar nyelv esetén mivel nagyjából 7,5 karakter egy szó, így nagyjából 18 ezer karakternyi szöveges tartalomról lehet beszélni. Pontosan ezért szükséges a karakterszámláló eszköz, hogy a megfelelő mennyiségű tartalmat kaphassa meg a weboldal. Egy általános keresés során észrevehető, hogy az átlagos tartalmi hossz a magyar weboldalak esetén elmarad a 18 ezres karaktermennyiségtől, ez igaz az első oldalas weboldalakra is, nem csak a hátrább találhatókra! Sokszor csak 2-3 ezer karakteres szöveges tartalom található meg a weboldalon, ez pedig komoly előnyszerzési lehetőséggel kecsegtet.

SEO Cikkek