Hívj most: +36303270337

FőoldalKapcsolatWeboldal keresőoptimaizálásaRólunk MENÜ

Google Keresőoptimalizálás

Tudd meg hogyan működik

Miért kulcsfontosságú a weboldal keresőoptimalizálása?

A weboldalad egy hatékony (tartalom)marketing platformként lehet jelen a digitális szférában!

A saját domain- vagy tartománynévvel ellátott weboldal egy minden internethasználó által hozzáférhetővé tett digitális dokumentumgyűjteményként tartható számon; mellyel egyének, csoportok, vállalkozások és a legkülönfélébb szervezetek egyaránt rendelkezhetnek; és amely elektronikusan elérhetővé tett oldalt különféle célok megvalósítása érdekében hozhatnak létre. A weboldalak összességét az internetes szférában világhálóként definiálták az elmúlt évek során. Az internet radikálisan megváltoztatta világunkat, és abból kifolyólag, hogy még ezen robbanásszerű változás legelején tartunk, gyakran előfordul, hogy a (kiber)fogalmak összekeverednek egymással (lásd példaként a weboldal és a weblap szinonimaként való használatát). Tény azonban, hogy villámgyors jelzővel felvértezett századunkban, amennyiben azt szeretnénk, hogy több emberhez is eljusson a termékünk, avagy szolgáltatásunk híre, már nem szorítkozhatunk a szájról szájra terjed, valamint a sokat emlegetett jó bor és cégér kapcsolatának anakronisztikus marketingstratégiájához. A márkaismertség-növelés, az ügyfélkör-bővítés, és az új célközönség bevonzása érdekében a weboldalkészítés, valamint annak professzionális fenntartása (vagy még-inkább: életben tartása…) kulcsfontosságú kell(ene), hogy legyen a siker- és fejlődésorientált cégek business bakancslistáján. De vajon miért nem dőlhetünk hátra a napozószékben, Bora Bora szigetén, Margarita koktélt szürcsölgetve, ha már rendelkezünk egy elragadó, figyelemfelkeltő, dizájn weboldallal? Nos, itt lép képbe a weboldal keresőoptimalizálása, mint a sikerhez vezető út egyik lényeges lépése.

weboldal keresőoptimalizálása

Miért elhanyagolhatatlan a weboldal keresőoptimalizálása?

Manapság egyre jellemzőbb, hogy egy-egy téma alapos tanulmányozásához szorosan hozzáfűzzük a számszerű adatokat, a számok erejét, a statisztikát, hiszen ezek megbízható bizonyítékokként állnak a rendelkezésünkre tájékozódásaink során, meghatározó üzleti döntéseink előtt. Nézzünk rögtön néhány figyelemre méltó kiemelést a weboldalak fontossága kapcsán: A fentiekben ecsetelt adat-kiragadások fényében láthatjuk, hogy a mai vállalkozások számára a weboldal megléte, majd a weboldal keresőoptimalizálása megkerülhetetlen, ha meghatározó helyhez kívánnak jutni a kereskedelmi szegmensben.

A weboldal a vállalkozások gerincoszlopa

Amennyiben azt szeretnénk, hogy vállalkozásunk e modern, folyamatos fejlődésre berendezkedett piacon sikeresen szerepeljen, gondoskodnunk szükséges egy professzionális webhelyről. Az online marketing támpillére, mondhatni digitális gerincoszlopa nem más, mint a vállalat webhelye, mely biztosítja a kellő üzleti rugalmasságot és hajlékonyságot, és megalapozza a siker útját. A weboldal keresőoptimalizálása marketing szempontból is esszenciális, hiszen:

weboldal keresőoptimalizálása

A weboldal keresőoptimalizálása és tartalommarketingje

A weboldal bázisfunkciója abban nyilvánul meg, hogy a lehetséges vevőket különféle e-helyekről erre a digitális vállalkozási centrumba tudjuk menedzselni, ahol aztán releváns tartalmakat bocsátva a rendelkezésére tájékoztatjuk termékeinkről, szolgáltatásainkról. A google keresőoptimalizálás ezért a tartalommarketing perspektívájából is jelentős, hiszen a már-már klisévé formálódott kifejezéssel élve: a vevőmágnes tartalmak lakóhelyéül szolgál ez a platform. A blogbejegyzések, a termékleírások, a hírek, és egyéb információkat a leendő ügyfelek itt lelnek meg.

A weboldal: az ügyfél-tájékoztatás bőségszaruja

A weboldal keresőoptimalizálása érdekében a tartalommarketing kifogástalan marketingeszköznek bizonyul, mivel ezáltal lehetőségünk nyílik arra, hogy nagyszerűen optimalizált tartalmak megjelenítésével tájékoztassuk a célközönségünket. Az alábbiakban betekintünk a weboldal keresőoptimalizálása és a tartalommarketing összefonódásából kibontakozó értékekbe:

weboldal keresőoptimalizálása

A weboldal: a vállalkozás online identitása

A termék hírül adásának, a lehetséges vásárlói kör figyelemfelkeltésének már az ókorban is fellelhetjük a nyomait – ezért tévedés azt gondolnunk, hogy a marketing egy speciális modernkori találmány. A gondolatmenet bevezető soraiban már szót ejtettünk a cégérről, amely azt bizonyítja, hogy minden korban éltek a rendelkezésükre álló marketingtechnikákkal, a gazdasági-technológiai szinthez igazodó módon. A cégér, avagy a céhjelvény az akkori vállalkozások tájékoztató eszközeként szolgált. Az azóta letűnt, mindössze múzeumi kiállításokon szemrevételezhető foglalkozások és szakmák, ezzel a megoldással hívták fel magukra a figyelmet (kis táblácskákat helyeztek jól látható helyeken az adott foglalkozás jelképével díszítve.) De már a középkori céhtáblák előtt is éltek a vállalkozás offline identitását hirdető megoldássokkal, így: az egyiptomiak papirusztekercseken tájékoztatták a lakosságot, mások italtároló edényekre vésték a közlendőket, megint mások (például a görögök) már fejlettebb utcai plakátokon informálták az embereket. Az internet korszakában a weboldal-létrehozás és a weboldal keresőoptimalizálása az egyik legkimagaslóbb eszköze a cégek digitális identitásának, melynek köszönhetően már – az előbbi példákkal ellentétben – az egész világon hirdethetik magukat. És hogy miért nevezhető a webhely létrehozása, majd a webhely keresőoptimalizálása kulcsfontosságúnak a vállalkozói siker szempontjából? Az alábbiakban ezt a kérdést igyekszünk körüljárni:
Amennyiben hatékony, professzionális weboldal keresőoptimalizálásra tartasz igényt: fordulj online marketing csapatunkhoz!

SEO Cikkek